Asparges i tempura med citronmayonnaise

SNACK/FORRET/TILBEHØR TIL 6 PERSONER

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 16. maj 2022 | Nr. 3 2022

INGREDIENSER 

• 8 asparges (grønne og hvide)

• 2 dl tempuramel (kan købes i specialbutikker)

• 2 dl isvand

• Salt

• 1 l smagsneutral olie

• 2 hele pasteuriserede eller friske æggeblommer

• 1 tsk. Dijon-sennep

• ½ grillet citron, saften herfra

• 2½ dl smagsneutral olie

• Salt og peber

 

mad til champagne

SÅDAN GØR DU

Asparges
1. Kom tempuramel i en skål, og rør det sammen med isvand, til det har en tyktflydende konsistens og smag dejen til med salt. Hvis du ikke kan skaffe tempuramel, kan du bruge hvedemel tilsat en smule bagepulver.

2. Klargør dine asparges. Skyld og knæk den nederste, træede ende af.

3. Varm olie i en gryde til 170 °C. Dyp herefter 1 asparges ad gangen i tempuradejen og kom den stille og roligt i den varme olie. Friter 2-3 asparges ad gangen i olien. De skal have ca. 2-3 min.

4. Dryp dem af på et viskestykke.

Citronmayonnaise
1. Del en citron på midten, og ”brænd” den på en varm pande, til skærefladen er karamelliseret.

2. Pres saften fra den ene halvdel i en skål og tilsæt æggeblommer, sennep, salt og peber.

3. Pisk det hele godt sammen, og tilsæt herefter olie i en tynd stråle lidt ad gangen, mens du pisker, indtil konsistensen er som en mayonnaise. Smag til med salt og peber.

     Tip: Servér Champagne fra Moët og asparges i tempura med citronmayonnaise sammen med denne opskrift

Servér friterede fjordrejer til dine asparges

Sprødt og blødt har til alle tider været godt, så når fjordrejer og aspargeres møder fløjlsblød mayonnaise, er det ren smagslykke – i særdeleshed når det sker i selskab af brusende bobler.

Læs opskriften