• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Artiskokker med brunet kaperssmør

Artiskok er blomsten fra den velsmagende tidsel. Artiskokkens hjerte samt den nederste del af bladene har en cremet, nøddeagtig smag med et tvist af syrlighed. Artiskokker kræver meget lidt tilberedning, men bør nydes når tiden er til at sidde længe om middagsbordet.

Forret til 4 personer

INGREDIENSER

4 store artiskokker 100 g smør
1 citron
50 g kapers
Salt

Sådan laver du artiskokker med brunet kaperssmør

Skær bunden af artiskokkerne og kog dem i en stor gryde med saltet vand i 20 til 25 minutter eller til du nemt kan stikke en gaffel igennem bunden. Tag dem op af vandet og læg dem på hovedet på et viskestykke, så vandet kan løbe ud.

Smelt smørret i en kasserolle, lad det bruse op og tilsæt kapers, revet citronskal og citronsaft.

Servér artiskokkerne hele ved bordet – pluk bladene af og dyp den nederste, fyldige del af bladet i det brunede smør. Nyd slutteligt artiskokkens bløde hjerte.