Andeterrine med svampe

Opskrift til 4 personer

Lys sensommerterrine af and tilsat svampe og hvidvin. En himmerrig mundfuld med grov sennep og sursøde syltede græskar.

Lav flere glas med terrine af gangen, det er en oplagt værtindegave. Den kan holde sig 14 dage i køleskabet, hvis den er dækket helt af fedt. Nyd terrinen som forret eller som luksuriøs natmad!

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 1. september 2022 | Nr. 5 2022

INGREDIENSER

• 4 Løgismose confiterede andelår

• 200 g østershatte

• 100 g kantareller

• 1 stort skalotteløg

• 3 fed hvidløg

• 2 dl hvidvin

• 5 dl god hønsefond

• 1 stilk rosmarin, bladene

• 50 g Løgismose smør

• 3 spsk. persille

• ½ citron, skal herfra

• Andefedt fra de confiterede lår til at ‘lukke’ terrinen med

Andeterrine med svampe

SÅDAN GØR DU

1. Snit løg og hvidløg, og sautér løg, hvidløg og rosmarinblade i lidt olie i en gryde. Tilsæt hvidvin, og lad væsken reducere til en tredjedel.

2. Steg imens svampene på en pande, så de får farve og afgiver væske.

3. Tilsæt hønsefond, andelår og de stegte svampe til gryden med hvidvin.

4. Tag andelårene op, når de er lune og pluk kødet fri for ben og skind. Sæt kødet til side.

5. Tag svampene op, når de er kogt møre, og gem dem med kødet fra andelårene.

6. Reducér fonden til den bobler.

7. Tilsæt kød, svampe, smør, citronskal og persille i gryden, og sluk for varmen.

8. Rør det hele godt sammen og hæld det i et glas eller i en form. Køl ned, anret med andefedt på toppen og køl ned igen.

9. Spis terrin med sylt, sennep, smørstegt brød og resten af hvidviven.