Anderillette med syltede drueagurker, sennep og grillet brød

FROKOST TIL 4 PERSONER

Julefrokostbordet er, når det er bedst, et herligt sammensurium af sødt, salt, surt, fedt, røget, marineret, stegt, kogt og råt, og hvis det hele ikke blev serveret i én pærevælling, ville en sommelier givet kunne præstere en spændende vinmenu, som med en 6-8 indslag matchede de forskellige smage. Men det handler også om tryghed og traditioner, så når det trækker op til julefrokost, giver vi vores sommelier en fridag, skyder genvej og klarer os med øl og snaps til resten!

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 1. november 2021 | Nr. 9 2021

INGREDIENSER  

• 2 stk. Løgismose confiterede andelår 

• 1 gl Løgismose andefedt 

• 2 skalotteløg 

• 3 fed hvidløg 

• 4 stilke timian 

• Salt og peber 

Løgismose drueagurker 

Løgismose sennep 

• Landbrød 
 

anderilette opskrift til julefrokost

SÅDAN GØR DU 

1. Smelt andefedt i en gryde og tilsæt groftskåret skalotteløg, skiver af hvidløg og finthakket timian. Lad det hele sautere i fedtet, til løgene er helt møre. 

2. Pluk andelårene og varm det godt igennem i gryden. 

3. Smag til med rigeligt salt og peber, kom rilletten i en skål og lad den køle helt af før servering.  

4. Servér med syltede sager og grillet brød. 

5. Dækkes rilletten med det resterende andefedt kan den holde sig 2-3 i køleskabet. 

 

­

FLERE OPSKRIFTER TIL FROKOSTBORDET