1/1/1970 |
Andechips
Med Karl Johan-mayonnaise
Ingredienser
- Andechips
- 150 g andekød
- 100 g tapiokamel
- 100 g andefond
- 1 tsk salt
- 1 l vindruekerneolie
- 1 håndfuld tørrede karl johan svampe
- Karl Johan-mayonnaise
- 100 g karl johan svampe skåret i fine tern
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 spsk finthakket kapers
- 1 spsk finthakkede skalotteløg
- 1 håndfuld persille
- 100 g mayonnaise
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Andechips
Step 1. Blend alle ingredienser, på nær olie og svampe, til en glat fars. Varm ovnen op til 150 grader med et vandbad i bunden. Smør farsen tyndt ud mellem to stykker bagepapir og bag den i ca. 10-15 minutter.
Step 2. Tag den bagte fars ud af ovnen og stil den på køkkenbordet, til den er tør, helst natten over. Knæk derefter i chips-stykker og friter dem i en gryde i vindruekerneolie ved 180 grader, eller til olien begynder at syde omkring en tændstik.
Step 3. Krydr dem med groft salt, gerne blendet med lidt tørrede karljohan svampe.
Karl Johan-mayonnaise
Step 1. Rist svampene på panden i lidt smør. Tilsæt kapers, skalotteløg og persille, når svampene er gyldne. Smag til med salt og peber. Lad svampene køle helt af, inden du rører dem i mayonnaisen.
Step 2. Server gerne chipsene lune som en lille snack inden middagen. Stil en lille skål ved siden af med mayonnaisen, som man kan dyppe chipsene i.
Andre forslag
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Saltmandler
Hjemmelavede saltmandler smager mange gange bedre end de, der kan købes for penge. Og så er det e...
Boblende østers
En mundfuld af havets guld og brusende bobler – mere ...
Østers med gazpacho
Gazpacho er en kold grøntsagssuppe, der stammer fr...
Sommergrønt med rygeost og dukkah
Et frisk supplement til sommerfrokosten eller aper...