Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

AND ORIENTALE
med glaserede julesalat og kompot af jordskokker

4 PERSONER

INGREDIENSER

ANDEBRYSTER
4 andebryster
1 tsk honning
2 dl soya
2 fed fintsnittede hvidløg
20 g fintsnittet ingefær
1 spsk vindruekerneolie salt og friskkværnet peber

JORDSKOKKEKOMPOT
1⁄2 kg jordskokker
50 g smør
4 kviste timian
1 dl ristet sesamolie
1 dl olivenolie
1⁄2 dl sherryvineddike
salt og friskkværnet peber

JULESALAT
4 julesalater
20 g smør
saft af 2 mandariner
salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU:

ANDEBRYSTER: Befri andebrysterne for sener og rids skindet. Mariner brysterne på kødsiden i honning, soja, hvidløg og ingefær i ca. 3 timer og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Krydr skindsiden med salt og peber og læg brysterne med skindsiden nedad på en kold pande smurt med lidt olie. Steg andebrysterne ved middel varme, til skindet er sprødt og gyldent. Vend brysterne og steg dem færdige. Lad dem hvile i min. 5 minutter.

JORDSKOKKEKOMPOT: Vask jordskokkerne grundigt, skrub dem med en grov børste og skær dem i halve. Bag dem i ovnen på bagepapir med smør, timian, salt og peber ved ca. 180 grader i ca. 45 minutter, til jordskokkerne er møre. Fjern timiankvistene og blend jordskokkerne, mens de stadigvæk er varme. Fortsæt med at blende og tilsæt sesamolie, olivenolie og sherryvineddike. Smag til sidst til med salt og peber.

JULESALAT: Kog julesalaterne i et par minutter i letsaltet vand, til de er møre. Husk, at de stadig skal have lidt bid.
Tag julesalaterne op og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Halver dem på den lange led og steg skærefladen gylden på panden i lidt smør. Tilsæt mandarinsaften og lad den koge ind til det halve. Krydr med salt og peber og evt. lidt ekstra smør for at runde saucen af. Glaser julesalaten ved at hælde 1 spsk af saucen over salaten, så den bliver blank og fin inden servering.

Anret skiver af andebryst og de halve julesalat på tallerkner og server kompotten i en skål ved siden af.