30/11/2022 | Løgismose i Netto
Æbleskiver med kærnemælk og vanilje
Ingredienser
- 1 vaniljestang
- 2 tsk rørsukker
- 5 dl Løgismose manitoba hvedemel
- ½ tsk salt
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk natron
- 1 økologisk citron fintrevet skal heraf
- 3 æg (delt i hvider og blommer)
- 2 dl Løgismose kærnemælk
- 2 dl Løgismose sødmælk
- Løgismose smør til stegning
- I øvrigt
- 1 glas Løgismose hindbærmarmelade
- Flormelis
Sådan gør du
Step 1.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og gnid kornene ud i sukkeret med en lille kniv eller bagsiden af en ske, så de lettere fordeler sig i dejen.
Step 2.
Tilsæt mel, salt, kardemomme, natron og citronskal.
Step 3.
Pisk æggeblommer og mælk sammen og rør melblandingen i. Stil dejen på køl og lad den hvile i ca. 30 minutter.
Step 4.
Pisk derefter æggehviderne stive og vend de to dele forsigtigt sammen.
Step 5.
Varm æbleskivepanden op og fyld en lille klat smør i hvert hul. Hæld derefter dejen i, til hvert hul er fyldt ca. 3⁄4 op. Sørg for at vende æbleskiverne et par gange undervejs, så de bliver flotte og gyldne hele vejen rundt.
Step 6.
Servér dem med din yndlingsmarmelade og et ordentligt drys flormelis.
Andre forslag
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder.
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...