ÆBLESKIVER med æblekompot og marcipan

4 PERSONER

INGREDIENSER

Æblekompot med marcipan

3 store madæbler

1⁄2 dl vand

1 tsk sukker

75 g revet marcipan

Æbleskiver

1 vaniljestang

2 tsk rørsukker

5 dl Løgismose hvedemel

1⁄2 tsk salt

1 tsk kardemomme

1 tsk natron

1 økologisk citrin, fintrevet skal heraf

3 æg (deles i hvider og blommer)

2 dl Løgismose kærnemælk

2 dl Løgismose sødmælk

Løgismose smør til stegning

SÅDAN GØR DU

Æblekompot

  1. Skræl æblerne og fjern kernehusene. Kog æblerne møre i en lille kasserolle med lidt vand og sukker. Når æblerne er møre, moses de med en gaffel sammen med marcipanen. Stil til side og forbered dejen til æbleskiverne.

Æbleskiver

  1. Skrab kornene ud af vaniljestangen og gnid kornene ud i sukkeret med en lille kniv eller bagsiden af en ske, så de lettere fordeler sig i dejen. Tilsæt mel, salt, kardemomme, natron og citronskal. Pisk æggeblommer og mælk sammen og rør melblandingen i. Stil dejen på køl og lad den hvile i ca. 30 minutter. Pisk derefter æggehviderne stive og vend de to dele forsigtigt sammen.
  2. Varm æbleskivepanden op og fyld en lille klat smør i hvert hul. Hæld derefter dejen i, til hvert hul er fyldt ca. 3⁄4 op. Når æbleskiverne begynder at stivne og hæve, fyldes der en lille teskefuld æblekompot i midten, inden de vendes. Sørg for at vende æbleskiverne et par gange undervejs, så de bliver flotte og gyldne hele vejen rundt.
  3. Servér dem med din yndlingsmarmelade og et ordentligt drys flormelis.