• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Æblekage med barndomsminder

INGREDIENSER

Kogte æbler:
1 kg æbler
2 dl vand
75 g sukker
1 vaniljestang
1 klat smør

Æggemasse:

3 æggeblommer
1 spsk sukker
125 g mandelmel
75 g hakkede mandler

2 æggehvider
2 spsk sukker
1 knivspids salt

Sådan laver du æblekage

Skræl og udhus æblerne og skær dem i både. Kog æblebådene i vandet, med sukker vaniljestangen og smørklatten, ved svag varme, til der stadig er lidt bid i dem.

Pisk 3 æggeblommer med 1 spsk sukker i én skål og pisk 2 æggehvider med 2 spsk sukker og en knivspids salt i en anden skål.

Bland mandelmelet med de hakkede mandler og rør det sammen med æggeblomme-massen. Vend forsigtigt ægge-hvidemassen i og fordel det ud over æblegrøden.

Bag æblekagen i ca. 20 min. ved 170 °C. Nyd den med creme fraiche eller flødeskum.