Vegetarlasagne
Denne skønne vegetarlasagne har efterhånden mange år på bagen og den holder bare! Opskriften blev i sin tid udviklet af vores forhenværende gastronomiske udviklingschef, og du kan se frem til en lasagne sprængfyldt med grøntsager, saft og kraft, og vi spår at den bliver en af dine favoritter på middagsbordet.
Ingredienser
- Fyld
- 100 g blandede svampe
- 100 g aubergine i tern
- 50 g forkogte grønne linser
- 50 g hakkede mandler
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stk gulerod
- 1 stk rød peberfrugt
- 1 stilk bladselleri
- 4 dl hakkede flåede tomater
- 1 dl vand
- 1 spsk balsamicoeddike
- 2 tsk rørsukker
- Hakkede friske krydderurter
- 1 tsk røget paprika
- 1 dl grøntsagsbouillon
- Salt og friskkværnet peber
- Hvid sauce
- 700 g skrællede kartofler
- 2 dl kogevand fra kartoflerne
- 1½ dl gærflager
- 2 tsk løgpulver
- 1 fed hvidløg
- 1 dl god grøntsagsbouillon
- 2 spsk tahini
- 1 spsk god æbleeddike
- ½ tsk paprika
- Salt og friskkværnet peber
- Revet muskatnød
- 12 stk lasagneplader uden æg
- 200 g hakket skyllet spinat
- Salat
- Lige dele spinatblade og fintsnittet fennikel
- Lidt hakket forårsløg efter smag
- Ristede solsikkekerner efter smag
Sådan gør du
Step 1.
Hak alle grøntsagerne til fyld og svitses dem i lidt olivenolie. Tilsæt de resterende ingredienser og lad det hele koge ind til en tæt sauce. Smag til med salt og peber.
Step 2.
Kog kartoflerne møre og blend dem med de resterende ingredienser til en glat og cremet sauce.
Step 3.
Saml som en lasagne; start med fyldet, herpå lasagneplader, dernæst spinat og slutteligt hvid sauce. Gentag rækkefølgen lag for lag ind til formen er fyldt. Afslut med hvid sauce.
Step 4.
Bag lasagnen i en forvarmet ovn i ca. 35 minutter ved 180 grader.
Step 5.
Lad lasagnen hvile på bordet ca. 10 minutter inden servering.
Step 6.
Vend alle ingredienserne til salaten og top med sennepsvinaigrette eller olie/eddike dressing lige inden servering.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...