30/8/2024
|
Magasin 5 2024
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med okse og dem med vildt. De er alle umamirige hyggeretter, som vi ynder.
Men har du prøvet dem uden? Dem som i stedet er fulde af gode grøntsager og proteiner fra planteriget? Her får du Løgismose kokkens vegetargryde, som er rig på ikke bare smag, men græskar, linser og svampe, der alle sammen bidrager til vitaminer, næring, god mæthed og naturligvis efterårshyggen.
Nyd gerne retten med godt brød.
Ingredienser
- 50 g Løgismose olivenolie
- 250 g gulerødder
- 150 g selleri
- 150 g løg
- 3 fed hvidløg
- 200 g grønne linser
- 250 g hokkaido-græskar
- 200 g søde kartofler
- 1 håndfuld friske urter
- 1½ l grøntsagsbouillon
- 150 g svampe
- 4 stk laurbærblade
- 6 stk enebær
- 10 stk peberkorn
- 120 g grønkål
- Salt
Sådan gør du
Step 1
Rens gulerødder, selleri, hvidløg og svampe og skær i mindre stykker. Rens også græskar og sødkartoffel og skær i mundrette stykker.
Step 2
Hæld olivenolie i en varm gryde og tilsæt gulerødder, selleri, løg, hvidløg, svampe, friske urter, laurbærblade, enebær og peberkorn og steg i 5-10 min.
Step 3
Tilsæt grønne linser og bouillon/vand og kog under låg i 30-40 min.
Step 4
Tilsæt græskar og sødekartoffel, når linser mørner og grøntsagerne møre. Smag retten til med salt.
Step 5
Fyld en håndfuld fintsnittet grønkål i en skål og hæld den kogene gryderet henover. Servér brandvarm.
Tip
Den grønne ret er rustik og arter sig perfekt til en skovtur. Ordn alle råvarerne forinden, pak dem i poser og medbring i picnickurven.
Tip
Har du et stykke parmesanost i lommen, kan du sagtens rive osten hen over ved servering.
Tip
Brug de urter, der er tilgængelige og brug endelig rigeligt af dem.
Andre forslag
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...