Løgismose i Netto
Vandbakkelser med fyld
Rogn og rygeostecreme. Disse små vandbakkelser er med deres fyld af stenbiderrogn og löjrom indbegrebet af forår. Den salte rogn og den friske letrøgede creme, i den lille luftige vandbakkelse, er den perfekte appetizer til forårets første fester. Alle slags rogn kan bruges, men særligt stenbiderrognen er i sæson og dermed på sit højeste lige netop nu.
Ingredienser
- Vandbakkelser
- 2 stk store æg
- 100 g Løgismose hvedemel
- 2 dl vand
- 80 g Løgismose smør
- Fyld
- 250 g renset stenbiderrogn eller løjrom
- 100 g Løgismose creme fraiche 18%
- 50 g Løgismose rygeost
- 50 g rødløg , finthakket
- 1 stk citron
- 1 bundt dild
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Tænd ovnen på 200 °C.
Step 2.
Vand og smør bringes i kog i en tykbundet gryde, tilsæt mel og ælt det godt igennem med en grydeske til dejen slipper gryden. Lad massen køle af i 5 minutter, imens piskes æggene sammen.
Step 3.
Når dejen er kølet af, tilsættes æggemassen lidt ad gangen imens der piskes med en håndmixer. Når dejen er glat og blank er den klar. Dejen fyldes i en sprøjtepose.
Step 4.
Sprøjt toppe af dejen på bagepapir med god afstand imellem hver top. Bages midt i ovnen til de er gyldne, det tager ca. 30 minutter. Åben ikke ovnen før de er færdige da du ellers risikere at vandbakkelserne falder sammen. Lad vandbakkelserne køle helt af, imens du laver fyldet.
Step 5.
Creme fraiche, rygeost og rødløg røres sammen. Hak halvdelen af dilden, den anden halvdel gemmes til at pynte med. Den hakkede dild vendes i cremen sammen med rogn, smag til med salt, peber og revet citronskal.
Step 6.
Skær toppen af vandbakkelserne og der fyldes op med cremen og rogn, pynt med lidt frisk dild på toppen.
Andre forslag
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...