18/7/2024
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især den klassiske cheeseburger. Her får du en opskrift, der adskiller sig markant fra den, du kender fra den gyldne måge. I denne luksusversion smøres briochebollen nemlig med cremet trøffelmayo – og tilfører de klassiske burgerelementer en dyb og umamirig smag.
Ingredienser
- 4 stk burgerboller
- 600 g oksekød 12-18 %
- 4 skiver cheddar ost
- 8 blade salat f.eks. iceberg, hjertesalat eller salathoved
- 1 glas Løgismose syltede drueagurker
- 1 stk rødløg
- 1 bøtte Løgismose trøffelmayo
Sådan gør du
Step 1
Form hakkekød til fire bøffer.
Step 2
Vask salat og pluk blade lidt større end bollen.
Step 3
Skær rødløg i tykke skiver.
Step 4
Steg bøfferne på en pande eller grill ved mellemhøj varme et par minutter på hver side. Vend bøffen til sidst og læg osten på den varme side.
Step 5
Halver og rist eller steg burgerbollerne på indersiden og smør med et gavmildt lag trøffelmayo.
Step 6
Læg et salatblad og et par skiver rødløg på bunden, bøffen ovenpå og så en god portion syltede agurker.
Step 7
Læg låg på og servér med sprøde pommes fritter og resten af mayo som dip.
Andre forslag
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...