30/6/2019
|
Magasin 6 2019
Tortilla Española
En klassiker i det spanske køkken. Æggekage lavet med æg og kartofler og af og til også med løg og lidt grøntsager. Den ses ofte i sammenhæng med tapas. I Baskerlandet som pinxtos, toppes den ofte med små, grillede pimientos del padron. Servér den herhjemme som appetizer til et godt glas vin eller som frokost i sommerhuset, når det skal være let, mættende og lidt salt efter en tur på stranden.
Ingredienser
- 750 g nye kartofler , skrubbet og skåret i små tern
- 6 æg
- 1 stort løg , skåret i små tern
- 100 g Løgismose smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Varm ovnen op til 200 °C.
Step 2.
Skrub kartoflerne og skær dem i tern.
Step 3.
Steg kartofler og løg gyldne og møre i smørret ved svag til middel varme på en pande (som gerne må komme i ovnen).
Step 4.
Pisk imens æggene sammen. Tilsæt salt og peber, når kartoflerne er klar. Vend det rundt og hæld så æggemassen ved. Sørg for, at det er jævnt fordelt.
Step 5.
Sæt panden i en forvarmet ovn ved 200 °C i 15-20 minutter.
Step 6.
Lad tortillaen køle lidt af og vend den ud på et fad.
Andre forslag
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...