Tomatsalat med oliven, feta og sprøde croutons
Ingredienser
- 500 g tomater , forskellige farver og størrelser
- 1 bakke blandende små peberfrugter
- 1 lille glas Løgismose Kalamata-oliven
- 4 skiver daggammelt rustikt brød
- 1 pakke græsk feta (ca. 150 g)
- 1 håndfuld salat
- ½ stk hakket skalotteløg
- Salt og friskkværnet peber
- sukker
- timian
- rosmarin
- olivenolie
Sådan gør du
Step 1.
Tomater og peberfrugter vaskes og skæres i halve på langs. Læg dem i en passende bradepande, krydr med salt, peber, sukker, rosmarin, timian, hakket skalotte løg og lidt olivenolie. Sæt dem i en forvarmet oven ved 150 grader i ca. 30 min.
Step 2.
Imens brækkes brødet i mindre stykker, som på billedet og steges sprøde i lidt olivenolie på en pande, læg dem til afdrypning på et stykke køkken rulle, krydr med salt og peber.
Step 3.
Vask salaten grundigt. Bræk fetaen i små stykker, dræn oliven fra olien, og drys dem ud over tomaterne,
Step 4.
Fordel nu croutons og salat over tomaterne.
Andre forslag
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...