31/3/2021
|
Magasin 3 2021
Tomatrisotto
Risotto – en italiensk klassiker, som vi i Danmark virkelig har taget til os. Med sit cremede, varmende og sansemættende væsen er risottoen en livret blandt mange og en ret, som kan versioneres udi det uendelige.
Prøv her Thomas Rodes tomatrisotto, hvor de eksklusive risottoris fra Acquarello Canaroli koges møre i tomatpassata og monteres med masser af smør og parmesanost. Risottoen her er en herlig vegetarisk hovedret men kan også sagtens bruges til for- eller mellemret til 6-8 personer – husk blot at oplevelsen bliver fuldendt med kølig rosé i glasset.
Ingredienser
- 250 g arborio ris helst fra Acquarello Canaroli
- 400 g passata-tomater eller en dåse blendede, hakkede tomater
- 2 dl vand
- 125 g smør
- 125 g revet parmesan
- 1½ dl Løgismose rosé no 01
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 2 cm rød chili
- 1 kvist timian
- 1 kvist rosmarin
- Løgismose olivenolie
- 1 gul peberfrugt
- 200 g små tomater i forskellig farve
- 1 pillet rødløg
- 1 skefuld hakket basilikum
- 1 skefuld hakket persille
Sådan gør du
Step 1
Pil og hak løg, hvidløg og chilien fint. Snit krydderurterne fint. Befri den gule peberfrugt for kerner og hak også peberfrugten fint. Blend eventuelt din dåse passata-tomater, så den bliver helt tynd.
Step 2
Varm olivenolie i en tykbundet pande. Steg heri først løg, hvidløg, chili og peberfrugt let og tilsæt de skyllede risottoris og sautér ca. 1 min., inden du tilsætter vin af 2-3 omgange.
Step 3
Tilsæt herefter tomatpassata samt 2 dl vand og krydderurter. Skru ned for temperaturen og kog risene møre i 16-18 min. ved svag varme.
Step 4
Sving gerne panden undervejs og tilsæt gerne vand, hvis risottoen bliver for tyk. Risottoen skal opnå en konsistens som en tynd grød. Montér først med kold smør i tern og derefter revet parmesanost. Smag til med salt, peber og eventuelt citronsaft.
Step 5
Skær friske tomater i ensartede stykker, imens risene koger. Marinér tomaterne i olivenolie, citronsaft, salt, peber samt hakket basilikum og persille. Snit rødløget fint og bland sammen med tomaterne.
Step 6
Servér den varme risotto med tomatsalaten, enten toppet ovenpå eller som en salat på siden.
Tip
I butikken på Nordre Toldbod kan du altid finde solmodne tomater fra Frankrig i forskellige farver og former.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...