30/3/2021
|
Magasin 3 2022
Tomatiseret muslingesuppe
Du kender måske moules marineres og moules frites – men har du prøvet at sætte blåmuslinger i tomatiseret selskab? Hvis ikke, kan vi anbefale at kaste dig ud i opskriften her på en frisk og afrundet tomatiseret suppe med blåmuslinger hvor de kødfulde muslinger møder søde tomater og masser af olivenolie i en suppe, som afsluttes med oliemættet brød og semidried tomater af højeste kvalitet. Føl dig ganske godt til rette med en skålfuld muslingesuppe og et køligt glas Vinho Verde – forudsætningerne for velbehag bliver ikke bedre!
Ingredienser
- 600 g modne, friske tomater
- 2 fed hvidløg
- 1 cm rød chili
- 1½ dl olivenolie
- 1 kg blåmuslinger
- 1 dl hvidvin , alternativt rosévin
- 1 finthakket løg
- Lidt frisk rosmarin
- Lidt frisk timian
- 2 skiver frisk landbrød , plukket i store stykker
- Olivenolie , til at stege brød i
- 1 håndfuld bredbladet persille , hakket groft
- 4 spsk semi-soltørrede tomater , (gerne fra Cascina San Giovanni)
Sådan gør du
Step 1.
Halvér tomaterne og pil hvidløgene og kom det i en gryde med chili. Tilsæt olivenolie og stil det på blusset ved svag varme og lad det småsimre i ca. 20 minutter, uden at det koger.
Step 2.
Gør imens alt klar til muslinger. Skrub muslingerne mod hinanden i køkkenvasken, og kassér evt. muslinger, som er gået i stykker eller ikke lukker sig. Varm lidt olie i en tykbundet gryde.
Step 3.
Tilsæt muslinger, løg, hvidløg og krydderurter. Sautér det hele ved høj temperatur under låg. Når muslingekødet er fast og nemt løsner sig fra skallen er de færdige – regn ca. med. 3-4 minutter.
Step 4.
Tag muslingerne op ved hjælp af en hulske, og lad dem afkøle let inden muslingekødet pilles ud. Væden hældes til blandingen med tomater, som derefter blendes og sies. Smag til med salt, peber og evt. citronsaft. Steg brødstykker gyldne i olivenolie ved moderat temperatur og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Step 5.
Anret semidried tomater og muslingekødet i dybe, varme tallerkener og hæld suppen over. Drys med sprødstegt brød og hakket persille og dryp eventuelt med god olivenolie.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...