5/7/2024
|
Magasin 4 2024
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af tyndskåret oksemørbrad med den originale sauce fra Harrys Bar i Venedig. Saucen tør vi ikke ændre på, men oksekødet har vi skiftet ud med smukke solmodne, danske tomater.
Ingredienser
- 200 store, flotte danske tomater
- Brøndkarse og andre urter
- 50 g parmigiano reggiano
- 3 spsk pinjekerner
- Harrys creme – ansjoscreme
- 1 æggeblomme
- 1 spsk sherryvineddike
- 4 dråber tabasco
- 1 ansjosfilet
- 1 fed hvidløg
- 1 nip salt
- 1 spsk citronsaft
- 20 g parmigiano reggiano
- Worcestershire sauce
- Smagsneutral olie
- Løgismose piskefløde
Sådan gør du
Harrys creme – ansjoscreme
Step 1. Hak ansjoser og hvidløg og pisk sammen med æggeblomme, sherryvineddike, tabasco, salt, citronsaft, Parmigiano Reggiano og Worcestershire sauce.
Step 2. Pisk neutral olie i æggeblandingen lidt ad gangen. Rør dernæst fløde i og opbevar på køl til brug.
Tomat carpaccio
Step 1. Rist pinjekerner lysebrune på en tør pande.
Step 2. Skær tomater i så tynde skiver, du kan på tværs af stokken og læg direkte på et fad. Fordel dressing, høvlet Parmigiano Reggiano, brøndkarse og pinjekerner på tomaterne. Giv eventuelt et drys flagesalt.
Step 3. Nyd tomatsalaten med et glas perlende Pet Nat gerne med godt surdejsbrød til.
Tip
Harrys creme kan også bruges som salatdressing og giver alverdens salater en dyb umamiholdig smag.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...