5/7/2024
|
Magasin 4 2024
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af tyndskåret oksemørbrad med den originale sauce fra Harrys Bar i Venedig. Saucen tør vi ikke ændre på, men oksekødet har vi skiftet ud med smukke solmodne, danske tomater.
Ingredienser
- 200 store, flotte danske tomater
- Brøndkarse og andre urter
- 50 g parmigiano reggiano
- 3 spsk pinjekerner
- Harrys creme – ansjoscreme
- 1 æggeblomme
- 1 spsk sherryvineddike
- 4 dråber tabasco
- 1 ansjosfilet
- 1 fed hvidløg
- 1 nip salt
- 1 spsk citronsaft
- 20 g parmigiano reggiano
- Worcestershire sauce
- Smagsneutral olie
- Løgismose piskefløde
Sådan gør du
Harrys creme – ansjoscreme
Step 1. Hak ansjoser og hvidløg og pisk sammen med æggeblomme, sherryvineddike, tabasco, salt, citronsaft, Parmigiano Reggiano og Worcestershire sauce.
Step 2. Pisk neutral olie i æggeblandingen lidt ad gangen. Rør dernæst fløde i og opbevar på køl til brug.
Tomat carpaccio
Step 1. Rist pinjekerner lysebrune på en tør pande.
Step 2. Skær tomater i så tynde skiver, du kan på tværs af stokken og læg direkte på et fad. Fordel dressing, høvlet Parmigiano Reggiano, brøndkarse og pinjekerner på tomaterne. Giv eventuelt et drys flagesalt.
Step 3. Nyd tomatsalaten med et glas perlende Pet Nat gerne med godt surdejsbrød til.
Tip
Harrys creme kan også bruges som salatdressing og giver alverdens salater en dyb umamiholdig smag.
Andre forslag
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...