Thildes tiramisu
Ingredienser
- 4 stk æggeblommer
- 6 stk æggehvider
- 75 g muscovadosukker
- 1 stk vaniljestang
- 500 g mascarpone
- ½ dl amaretto
- ½ dl marsala dolce
- 1 pakke ladyfingers
- 3 dl stærk kaffe eller espressokaffe
- Lidt kakaopulver
Sådan gør du
Step 1.
Lav kaffen og lad den afkøle. Pisk æggeblommerne godt med sukker og vaniljekorn. Der skal piskes grundigt, så æggesnapsen bliver lys og luftig. Pisk mascarpone og Marsala i ved lav hastighed. Pisk hviderne langsomt til skum med en knivspids salt og vend dem forsigtigt med æggeblomme- og mascarpone-massen. Vær omhyggelig med at bevare luftigheden. I den ønskede form, f.eks. et aflangt fad eller portions-glas, bygges kagen op fra bunden. Start med et lag ladyfingers, der hurtigt vendes i kaffen. Det er vigtigt, de ikke bliver gennemvædede, da kagen så bliver for smattet. Man kan også stænke dem med kaffe, hvis man ønsker kagen mere fast.
Step 2.
Når hele laget er lagt, stænkes med amaretto. Vil man have ekstra styrke, kan der også stænkes lidt cognac eller brandy. Herefter lægges et lag creme og derpå endnu et lag ladyfingers ud fra samme fremgangsmåde som første lag. Kagen afsluttes med et lag creme. Efter at kagen har hvilet på køl og umiddelbart inden servering, drysses kakaopulver på, gennem en sigte.Server tiramisuen med et køligt glas marsala.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...