1/11/2024
|
Magasin 6 2024
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade, citrongræs, ingefær, chili og kokosmælk er Tom Kha Gai en varmende suppe, der forener alt det, vi forbinder med og elsker ved det thailandske køkken.
Ingredienser
- 6 dl hønsefond
- 6 dl kokosmælk
- 20 g galanga
- 30 g ingefær
- 5 g chili
- 1 stængel citrongræs
- 4 limeblade
- 2 Løgismose kyllingebryster
- 200 g blandede svampe
- 2 lime
- 2 bundt koriander
- 2 springløg
- 2 spsk rapsolie
- Chiliolie
- 10 g citrongræs
- 10 g ingefær
- 20 g frisk chili
- ½ dl smagsneutral olie
Sådan gør du
Step 1. Hak galanga, chili, citrongræs og limeblad og steg ved mellem varme i en gryde med olie i et par minutter.
Step 2. Tilsæt kokosmælk, hønsefond og kyllingebryster og kog i 15 min.
Step 3. Pil bladene af koriander og smid stilkene i suppen.
Step 4. Rens og skær svampe i passende stykker og skær springløg i ringe.
Chiliolie
Step 1. Hæld olie, citrongræs, chili og ingefær i en gryde og steg let i 3-5 min. til ingredienserne er let gylden. Pas på det ikke brænder.
Step 2. Køl olien af indtil brug.
Servering
Step 1. Tag kyllingebrysterne op og skær i skiver. Giv suppen et opkog.
Step 2. Servér den brandvarme suppe med kylling, koriander og springløg og dryp med chiliolie efter smag.
Tip
Servér gerne kyllingesuppen med ris for et aftenmåltid, der mætter lidt mere.
Tip
Har du god tid, kan du koge en hel Løgismose kylling, plukke kødet fra og koge en god kyllingefond på skroget, som du siden kan bruge til suppen.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...