Teboller
Ingredienser
- 3 dl lun Løgismose sødmælk
- 20 g gær
- 1 stk æg
- 625 g Løgismose hvedemel
- 65 g sukker
- 1 tsk fint salt
- 50 g Løgismose smør
- 5 g stødt kardemomme (valgfrit)
- 1 stk æg til at pensle bollerne med
Sådan gør du
Step 1.
Hæld mælken i en skål og opløs gæren.
Step 2.
Bland de andre ingredienser i skålen og ælt dejen med hænderne. Drys lidt mel på bordet og ælt dejen i 3 minutter efterfulgt af 2 minutters pause – gentages 3 gange. Derefter skulle dejen være fin og glat. Er den ikke det, ælter du lidt mere.
Step 3.
Læg dejen i en ren skål og dæk skålen med et viskestykke. Lad dejen stå lunt og hvile i 1 1⁄2 time. Del dejen ligeligt i 10 dejklumper og rul dem én ad gangen mellem håndfladen og bordet.
Step 4.
Sæt bollerne på bagepapir på to bageplader og læg viskestykker over. Sæt bollerne lunt og lad dem hæve til næsten dobbelt størrelse – det tager 2-3 timer.
Step 5.
Pisk et æg og pensl bollerne forsigtigt med æggemassen. Varm ovnen op til 230° varmluft og sæt bollerne ind.
Step 6.
Skru ovnen ned til 200° og bag bollerne til de er flotte gyldenbrune – det tager ca. 10-12 minutter.
Andre forslag
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder med vores yndlingsopskrift på de små krydrede, søde ka...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Æbleskiver med kærnemælk og vanilje
Æbleskiver hører sig helt og holdent til, når vi lader julefreden sænke sig med et varmt og krydr...
Kernerugbrød uden surdej
Karamelliseret løgtærte med munster
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...