28/2/2019
|
Magasin 1 2019
Tatarsnack med friterede kapers
Kapers og tatar går hånd i hånd. Kapers tilfører både syre, salt og dybde til det ferske, rå kød. I denne opskrift serveres tataren som en luksuriøs snack på sprøde trøffelchips, og toppes til sidst med sennepsmayo og de friterede, aromatiske kapers fra Morea. Server tataren en hverdagsaften, hvor det hele skal være lidt sjovere eller selvfølgelig ved festlige lejligheder.
Ingredienser
- Løgismose trøffel chips
- 150 g skært oksemørbrad til tatar (køb tatarkødet hos din slagter og få ham til at skære det, som du foretrækker)
- ½ tsk grov sennep
- 1 spsk mayonnaise
- ½ l neutral olie , f.eks. rapsolie
- 2 spsk kapers
- Salt og friskkværnet peber
- Evt. citron
Sådan gør du
Step 1.
Rør den grove sennep ud i mayonnaisen.
Step 2.
Varm olien op til ca. 160 grader – afprøv temperaturen ved at hælde et par enkelte kapers i og se om de syder. Hæld 2 spsk. kapers i olien og lad dem fritere ca. 2 minutter. Tag dem op med en hulske og læg dem på køkkenrulle, så det overskydende olie kan dryppe af.
Step 3.
Fordel chips på et fad i ét lag – vælg gerne hele, store chips.
Step 4.
Læg en lille klat sennepsmayonnaise på chipsene og derefter ca. en tsk. tatarkød og 2-3 friterede kapers.
Step 5.
Krydr med salt og friskkværnet peber.
Tip
Dryp evt. lidt citronsaft over lige inden servering.
Andre forslag
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Taco Gobernador
Taco Gobernador har sine rødder ved Stillehavskyst...
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...