29/10/2019
Tatar
Med vagtelæg, peberrod og sauce tartare.
Ingredienser
- Tatar
- 600 g afpudset okseinderlår skåret i grove tern
- 1 dl olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
- Sauce tatare
- 2 stk pasteuriseret æggeblomme
- 1 tsk dijonsennep
- ½ tsk hvidvinseddike
- 2 dl vindruekerneolie
- 4 stk hakkede ansjoser
- 1 spsk hakkede kapers
- 1 fed finthakket hvidløg
- ½ stk citron skal herfra
- 1 stk finthakket skalotteløg
- 1 spsk finthakket estragon
- Salt og friskkværnet peber
- Vagtelæg
- 8 stk vagtelæg
- 1 spsk eddike
- Salt
- Tilbehør
- Brødcroutoner
- 6 tsk friskrevet peberrod
- 1 håndfuld krydderurter , gerne kørvel, persille og karse
Sådan gør du
Tatar
Step 1. Læg inderlåret i fryseren i ca. 1 time og skrab derefter tynde flager af kødet med en skarp kniv. Alternativt kan kødet hakkes på det fineste blad i kødhakkeren.
Step 2. Rør kødet med olivenolie inden servering og smag til med salt og peber.
Sauce tatare
Step 1. Pisk æggeblommerne med salt, sennep og eddike. Tilsæt derefter olien i en tynd stråle under konstant piskning, til konsistensen er som mayonnaise. Olien kan med fordel være køleskabstemperatur, da det mindsker risikoen for, at mayonnaisen skiller.
Step 2. Vend de resterende ingredienser i mayonnaisen og smag til med salt og peber.
Vagtelæg
Step 1. Slå fire æg ad gangen ud i en kop og pocher dem i ca. 2 minutter i letsaltet vand. Pisk med et piskeris vandet i bevægelse, så der dannes en spiral i midten, inden du forsigtigt vender æggene ud i vandet. På denne måde samler hviderne sig omkring blommen. Tag dem op af gryden med en hulske.
Step 2. Servér tartaren med sauce tartare og masser af høvlet peberrod, krydderurter og sprøde croutoner.
Andre forslag
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...