29/9/2021
|
Magasin 4 2021
Tarteletter med Løgismose kylling og morkler
Tarteletter stammer fra det franske tartelette, som betyder lille tærte. Den porøse, smørfyldte tartelet, som vi her har bagt som en vol au vent, udgør en spiselig beholder, til den cremede frikasse. Saucen bugner med Løgismose kylling, sprøde grøntsager og morkler, som sætter prikken over i'et på velsmagen.
Tilsat et afkølet glas af vores "husets vin" har du her en sand dansk klassiker, fortolket på Løgismosesk vis.
Ingredienser
- Butterdej af den bedste kvalitet du kan opstøve eller færdiglavede tarteletter
- 1 stk Løgismose kyllingen
- 2 stk gulerødder
- 1 stk løg
- 5 fed hvidløg
- 2 skalotteløg
- Persille, stilke til fond og bladene til anretning
- 125 g Løgismose smør
- Hvedemel
- 18 stk friske morkler
- 1 bundt friske hvide asparges
- 1 bundt friske grønne asparges
- 1 dl Løgismose piskefløde 38%
- 1 dl hvidvin
- Friske ærter
Sådan gør du
Step 1
Brun den hele kylling af i smør såvel som gulerødder, løg og de 3 fed hvidløg. Hæld vand ved kyllingen så den er dækket. Lad den simre i ca 60 minutter til lår-kødet er mørt. Sluk blusset og lad kyllingen køle af i væsken i minimum 30 minutter.
Step 2
Skræl de hvide asparges, mens kyllingen trækker. Knæk bunden af både de grønne og hvide asparges og damp dem. Køl dem derefter ned og skær dem i mundrette stykker.
Step 3
Rens morklerne for jord og skær det beskidte af bunden af. Sautér 3 spsk finthakket skalotteløg i en gavmild klat smør til løgene er klare. Tilsæt morklerne til panden og lad dem sautere med i 2-3 minutter. Tilsæt hvidvin og 2 fed hvidløg, som er mast, samt salt og friskkværnet peber. Braisér morklerne til hvidvinen er fordampet. Sæt til side.
Step 4
Smelt 2 spsk smør i en anden gryde. Tilsæt 4 spsk hvedemel og rør rundt i 1 minuts tid. Tilsæt fonden fra grynden med den hele kylling lidt efter lidt til du har en jævnet sauce. Lad saucen simre i ca 20 minutter til den er kogt blank og tyk og tilsæt derefter piskefløde. Lad saucen varme igennem i 3-4 minutter.
Step 5
Pluk kyllingekødet fra skroget og fri for ben og skind i grove stykker. Hvis du har købt dine tarteletter, lun dem et par minutter. Vend kyllingekød, asparges og morkler i saucen lige inden servering. Servér de lune tarteletter med gavmilde skefulde frikasse og drys med frisk persille på toppen.
Vejledning til hjemmelavede tarteletter
Step 1. Læg pladerne med butterdej på køkkenbordet og udstik 32 cirkler med diameter på ca. 8 cm.
Step 2. De 24 af cirklerne udstikkes med en udstikker på ca. 6 cm i diameter så du får 24 ringe.
Step 3. Pensl de 8 hele bunde med æg og placér 3 ringe på hver, med æg mellem hvert lag. Afslut med æggepensling.
Step 4. Bag tarteletterne ca. 12 minutter ved 220 ºC varmluft.
Andre forslag
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...