19/7/2017
Tarte flambée
Med grillede nye løg og varmrøget bacon. Denne form for tærte eller pizza er fra området omkring alsace. Franskmændene kalder den tarte flambée og på den tyske side hedder den flamküchen. navnet hentyder til, at retten tilberedes i stenovn opvarmet med brænde. Har du ikke lige en stenovn i køkkenet, i haven eller på altanen, kan det anbefales at bruge en såkaldt pizzasten, som kan anvendes både på grillen eller i ovnen.
Ingredienser
- Dej
- 15 g gær
- ½ l lunkent vand
- 500 g Løgismose hvedemel
- 200 g fin durumhvedemel
- 1 spsk salt
- 2 spsk olivenolie
- Fyld
- 250 g skyr eller fromage blanc
- 100 g creme fraiche 38%
- 2 spsk olivenolie
- ½ tsk revet muskatnød
- 1 stk æg
- 1 stk æggeblomme
- 8 stk nye løg gerne blandende sorter på størrelse med en bordtennisbold
- 250 g varmrøget bacon i tynde skiver
- 4 blade fra timian kviste
- 4 blade fra rosmarin kviste
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Dej
Step 1. Opløs gæren i det lunkne vand og kom alle ingredienser i røreskålen og kør hurtigt dejen sammen, til den er glat og smidig. Lad den herefter hæve på køkkenbordet i ca. 1 time. Hvis du har god tid, bliver den bedre af at stå natten over på køl.
Fyld
Step 1. Vend skyr og cremefraiche sammen, tilsæt olivenolien og smag til med muskat, salt og peber. Pisk æggene sammen og vend dem i skyrcremen. Del løgene fra top til bund og lad dem få et flot grillmønster på grillen eller på grillpanden, hvorefter de deles i lameller. Varm ovnen eller grillen op til 220 grader sammen med pizzastenen. Rul dejen tyndt ud i den størrelse, som du ønsker. Du kan vælge at lave mange små tartes og eventuelt bruge dem som snacks, eller du kan lave dem i portionsstørrelser eller lave et par helt store. Smør herefter skyrcremen på bunden og kom de grillede løg, bacon og krydderurterne på toppen. Bag tarterne, til bunden er sprød og gylden i ca. 10-15 minutter. Bagetiden er svær at angive, da den afhænger af den størrelse, du vælger.
Andre forslag
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...