30/9/2019
|
Magasin 8 2019
Svinekoteletter i italienske klæder
Sæt de italienske rødvine i selskab med svinekoteletter, som (desværre) ofte bliver overset, når der skal kræses i køkkenet. Sørg for at købe svinekoteletter af høj kvalitet, eksempelvis hos din slagter og servér med smør- og parmesan- mættet polenta – vi lover du ikke vil fortryde!
Ingredienser
- 2 stk store svinekoteletter
- 250 g polenta
- 50 g fintrevet parmesan
- 50 g Løgismose smør
- 2 fed hvidløg pillet og skåret i tynde skiver
- 50 g groft plukkede krydderurter evt. persille, merian, timian eller salvie
- Vindruekerneolie
Sådan gør du
Step 1
Kog polentaen som beskrevet på pakken, rør smør og parmesan i og smag til med salt. Hold polentaen lun og rør jævnligt i den – bliver polentaen for fast tilsæt da en lille smule vand.
Step 2
. Bank koteletterne let og steg dem på en godt varm pande i 4-5 minutter på hver side. Tag koteletterne af panden, krydr med salt og peber og skru blusset ned til middelvarme.
Step 3
. Hæld 1 dl olie på panden og tilsæt hvidløg og krydderurter og sautér til krydderurterne bliver sprøde. Pas på det ikke brænder på.
Step 4
Hæld olie og krydderurter over koteletterne ved anretning, og servér polentaen i en gryde eller skål ved siden af, toppet med friskhøvlede ager af parmesan.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...