Sveskeblomme-is med armagnac
Ingredienser
- Svesker
- 15 stk store svesker , gerne fra Agen
- 1 dl armagnac
- Du kan også købe svesker i Armagnac klar til brug
- Creme anglaise, iscreme
- 1 stk vaniljestang
- 1 l Løgismose piskefløde
- 5 dl Løgismose sødmælk
- 250 g sukker
- 250 g pasteuriseret æggeblomme
Sådan gør du
Svesker
Step 1. Hak sveskerne og læg dem i blød i armagnac i min. 1 døgn. De er også gode efter et par måneder.
Iscreme
Step 1. Flæk vaniljestangen på langs og kog den sammen med fløde, mælk, og halvdelen af sukkeret i en gryde. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med resten af sukkeret og tilsæt stille og roligt den kogende masse, mens du rører godt rundt. Hæld massen tilbage i gryden og varm den op til 67 grader, inden den sigtes og afkøles.
Step 2. Kør isen på ismaskine, til den næsten har sat sig, vend sveskerne i og sæt isen på frost.
Step 3. Server gerne isen sammen med lidt sprødt, f.eks. lidt brændte mandler eller ristede nødder. Det er også godt at give isen et par dråber armagnac, lige inden den stilles på bordet.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...