29/2/2020
|
Magasin 1 2020
Stenbiderrogn og smørristet rugbrød
Med forårets komme hører sig lette anretninger med rogn og selvfølgelig den rette, lyse vin. Spørger du vores sommelier, Catharina kunne et godt bud være den unge, hvide og klassiske Chablis Sainte Claire fra Jean-Marc Brocard eller Perle des Gabares fra Biodivis i Pouilly Fumé. Byd de lunere tider velkommen med denne opskrift med stenbiderrogn på smørristet rugbrød, karse og creme fraiche
Ingredienser
- 4 skiver rugbrød i en fornuftig tykkelse
- 300 g renset stenbiderrogn
- 100 g Løgismose crème fraîche
- 1 bakke karse
- Ringe af skalotteløg
- Salt og peber
- Løgismose smør
Sådan gør du
Step 1. Varm en grillpande godt op. Smør rugbrødsskiverne med et tykt lag Løgismose smør. Rist rugbrødet på den varme pande – det må godt blive en smule brændt. Regn med ca. 2 minutter på hver side. Tag skiverne af varmen og læg til side.
Step 2. Klip karsen fint. Skræl skalotteløg og skær i tynde skiver, eventuelt på et mandolinjern.
Step 3. Kom stenbiderrogn op i en skål og rør salt i lidt ad gangen, indtil du er tilfreds med saltmængden.
Step 4. Anret skiverne af rugbrød på en tallerken, og put stenbiderrogn ovenpå. Top med karse og skalotteløg og en gavmild klat creme fraiche 18% fra Løgismose.
Tip
Bestil din stenbiderrogn på ugens fiskebestilling, når den nordiske caviar er i sæson. Stenbiderrognen kan efterfølgende afhentes i butikken på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...