Stegte kryddersild med æble og tomat
Sild til julefrokosten.
Ingredienser
- 1 kg sildefileter
- 100 g Løgismose rugmel
- ½ spsk Løgismose smør
- ½ spsk vindruekerneolie
- 1 spsk tomatpuré
- 10 dråber tabasco
- 1 dl vindruekerneolie
- 1 dl vand
- 5 dl blendede flåede tomater
- 1 dl æbleeddike
- 1 dl sukker
- 2 spsk karry
- 1 spsk sennepskorn
- 1 stk belle de boskoop æble
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Krydr sildefileterne med salt og peber og vend dem i rugmel. Steg dem sprøde og gyldne på en pande i lidt smør og vindruekerneolie. Dryp fisken af på køkkenrulle og læg sildefileterne i en bradepande eller en dyb beholder.
Step 2.
Kog de resterende ingredienser, undtaget æblet, og afkøl massen, inden den hældes over sildene. Lad fileterne trække i ca. 3 døgn på køl.
Step 3.
Inden servering skæres æblet i tynde skiver, uden kernehus og anrettes sammen med sildene.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Banh Mi – vietnamesisk sandwich med franske rødder
Måske du har stødt på Bánh Mì på storbyens pulserende madmarkeder – eller måske du endda ha...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...