Stegte kammuslinger med bagte tomater
Skønne modne sommertomater i alle former og farver burde bringe smilet frem hos de fleste. Tomater, der bliver bagt nænsomt, trækker en masse smagsnuancer frem og indeholder både en behagelig syrlighed og sødme. Smagen i modne tomater bruges ofte til at beskrive umami, ”den 5. smag”. Af mange også betegnet som velsmag.
Ingredienser
- Tomatsauce
- 500 g modne tomater
- 25 g Løgismose smør
- 2 spsk tomateddike eller æbleeddike
- Salt og friskkværnet peber
- Bagte tomater
- 10 stk tomater , forskellige sort og størrelse
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk rørsukker
- 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
- Basilikumolie
- 1 bundt basilikum
- 1½ dl vindruekerneolie
- Kammuslinger
- 12 stk store flotte kammuslinger
- 2 spsk vindruekerneolie
- Salt og friskkværnet peber
- Pynt
- 1 bundt violet basilikum
Sådan gør du
Tomatsauce
Step 1. Blend tomaterne, kom dem i en gryde og lad dem koge ved middelvarme i ca. 5 minutter. Sigt dem gennem et viskestykke, dette kræver lidt tålmodighed. Kog tomatsaucen ind til ca. 1 dl og monter den med smør og smag til med eddike, salt og peber.
Bagte tomater
Step 1. Skær tomaterne i mundrette stykker og læg dem på en bageplade med bagepapir. Krydr tomaterne med røget paprika, rørsukker, olie, salt og peber og bag dem i en forvarmet ovn ved 90 grader varmluft i ca. 90 minutter.
Basilikumolie
Step 1. Kom vand i en mellemstor gryde og lad det koge op. Pluk bladene af basilikummen, blancher dem kort i det kogende vand, læg dem herefter straks i isvand og lad dem køle helt ned. Blend nu bladene med olie i ca. 10 minutter, så der udvikles varme i olien. Si olien igennem et klæde eller et kaffefilter.
Kammuslinger
Step 1. Krydr kammuslingerne med salt og peber og sæt dem på køl i ca. 15 minutter. Vend dem herefter i olien og steg dem gyldne på panden.
Step 2. Fordel kammuslinger og bagte tomater i bunden af en lun dyb tallerken. Hæld basilikumolien udover. Skum med en stavblender tomatsaucen op og fordel den ud over retten lige inden servering. Pynt med violet basilikum.
Tip
Mangler du vin til maden? Løgismose Rosé No. 01 passer alletiders til denne ret.
Andre forslag
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...