1/11/2021
|
Magasin 9 2021
Stegt julesild i eddikelage
Julefrokostbordet er, når det er bedst, et herligt sammensurium af sødt, salt, surt, fedt, røget, marineret, stegt, kogt og råt, og hvis det hele ikke blev serveret i én pærevælling, ville en sommelier givet kunne præstere en spændende vinmenu, som med en 6-8 indslag matchede de forskellige smage. Men det handler også om tryghed og traditioner, så når det trækker op til julefrokost, giver vi vores sommelier en fridag, skyder genvej og klarer os med øl og snaps til resten!
Ingredienser
- 8 stk ferske sildefileter
- 8 tsk grov sennep
- 8 tsk friskhakket dild
- 8 tsk friskhakket persille
- Løgismose Rugmel til panering
- Salt og peber
- Løgismose olivenolie til stegning
- Løgismose smør til stegning
- Eddikelagen
- 3½ dl eddike
- 3 dl rørsukker
- ½ dl vand
- 1 spsk hel allehånde
- 1 tsk sorte peberkorn
- 1 spsk korianderfrø
- 1 kanelstang
- 10 laurbærblade
- 1 tsk tørret chili efter smag
- 3 stk store løg i skiver
Sådan gør du
Step 1.
Kog eddike, sukker og vand op og tilsæt krydderier, og lad det simre sammen i 2-3 min.
Step 2.
Sluk for varmen og kom løgene i lagen. Lad lagen falde til stuetemperatur, inden sildene tilsættes.
Step 3.
Klip finnerne af sildene uden at klippe ned i kødet. Krydr fileterne med salt og peber og kom en tsk. sennep, dild og persille i hver sild.
Step 4.
Fold fileterne på tværs og vend dem i rugmel, inden de steges sprøde i olie og smør.
Step 5.
Dup sildene fri for smør og kom dem i den stuetempererede lage.
Step 6.
Lad dem stå – gerne et døgn og mere … hvis du kan.
Andre forslag
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...