1/6/2019
|
Magasin 4 2019
Stegt hornfisk med kartoffelsalat, rygeost og sennepsvinaigrette
Hornfisk er en dejlig spisefisk, som er velegnet til at stege og grille.
De grønne ben kan se skræmmende ud, men det er blot det naturlige farvestof vivianit, inde i fiskebenet, der giver dem deres grønne farve. Glæd dig derimod over, at de netop er nemme at finde og pille fra pga. farven.
kokken vender hornfiskefileterne i rugmel og steger dem i smør og olie, så de bliver dejligt sprøde. Dertil en frisk kartoffelsalat med rygeost og spæde grøntsager.
Hornfiskesæsonen skydes i gang midt i april og strækker sig helt til oktober, dog er fisken på sit højeste i april-maj og igen fra august til september.
Ingredienser
- Kartoffelsalat
- 500 g nye kogte kartofler , pillede og halverede
- 100 g ærter , frisk fra bælg og blancherede
- 100 g radiser , skåret i meget tynde skiver og lagt i isvand så de bliver helt sprøde
- 1 lille bakke karse , klippet
- 1 lille bundt dild snittet groft
- 200 g rygeost
- 2 spsk olivenolie
- Salt og peber
- Dressing
- 1 spsk flydende honning
- 1 spsk grovkornet sennep
- 3 spsk hvidvinseddike
- 1 dl god olivenolie
- Salt og peber
- Fisken
- 800 g hornfiskfilet
- Løgismose Rugmel
- Salt og peber
- Vindruekerneolie til stegning
- Smør til stegning
Sådan gør du
Step 1.
Kartofler, ærter og halvdelen af radiserne, dilden og karsen vendes sammen i en skål med olie, salt og peber. Anret salaten og smuldr rygeosten ud over. Pynt med de sidste af radiserne og krydderurterne på toppen.
Step 2.
Alle ingredienserne til dressingen kommes i en lille skål og blendes i 10-15 sekunder. Smag efter om den mangler mere af en af ingredienserne, tilsæt og blend igen.
Step 3.
Klip finnerne af hornfiskefileterne. Gå dem efter for store ben. Drys dem med lidt salt på begge sider og lad dem trække 5-10 minutter. Dup fileterne tørre med køkkenrulle og skær hver filet i 4 stykker. Vend stykkerne i rugmel krydret med peber og salt.
Step 4.
Varm olien på panden, tilsæt smør og lad det bruse af. Læg fisken på panden med skindsiden opad. Vend stykkerne efter 30 sekunder, og lad dem stege videre imens panden tiltes, og du med en ske overøser fisken med smørret fra panden. Fiskene er færdige efter 2-3 minutter.
Step 5.
Anret med kartoffelsalaten og dressingen
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...