Stegt andebryst
Med rødbede og kirsebær. Mange af os forbinder sikkert and med jul og mortensaften. Det er der som sådan heller ikke noget galt med, bare man også husker på, at and også smager herligt på andre tider af året. Faktisk er andebryster oplagte at tilberede på grillen. Brystets fedtlag beskytter kødet og gør det saftigt, og kødets struktur er ikke så skrøbeligt som andet fjerkræ og kan derfor sagtens klare den hårde varme fra grillen.
Ingredienser
- Kirsebær og rødbede
- 1 l rødbedesaft svarende til ca. 2 kg rå rødbeder kørt på saftpresser
- 1 tsk fennikelfrø
- ½ dl kirsebæreddike
- ½ dl rapsolie
- 16 stk små nye kogte og pillede rødbeder
- 200 g kirsebær uden sten
- Salt og friskkværnet peber
- Andebryst
- 4 stk andebryst
- 1 spsk vindruekerneolie
- Salt og friskkværnet peber
- Pynt
- 1 håndfuld brøndkarse
- 1 håndfuld rødbedeblade
- 1 håndfuld frysetørrede kirsebær
Sådan gør du
Kirsebær og rødbede
Step 1. Kom rødbedesaft og fennikelfrø i en gryde og lad saften koge ned til ca. 3 dl. Sigt frøene fra og smag saucen til med kirsebæreddike, salt og peber. Tilsæt rapsolien og pisk saucen igennem, så du får en skilt sauce.
Step 2. Del rødbederne i halve og lun dem i saucen sammen med kirsebærrene.
Andebryster
Step 1. Rids skindet på brysterne og krydr dem grundigt med salt og peber. Kom lidt vindruekerneolie på panden og steg skindet helt sprødt. Vend brystet og steg dem færdige i en forvarmet ovn ved 160 grader. Beregn ca. 8-10 minutter og lad dem herefter trække i 5 minutter. Du kan med fordel også tilberede andebrysterne på grillen.
Step 2. Skær skiver af andebrysterne og læg dem på en lun tallerken. Fordel saucen med kirsebær og rødbeder rundt om. Pynt tallerknerne med brøndkarse, rødbedeblade og frysetørrede kirsebær.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...