17/10/2024
Stegt andebryst med grønkålssalat og Løgismose andesauce
Ingredienser
- Andebryst
- 2 stk andebryst
- 1 håndfuld urter f.eks. timian, rosmarin og salvie
- 3 fed hvidløg
- groft salt
- Pommes Anna
- 1 kg mellem store kartofler
- 150 g Løgismose smør
- ½ bdt salvie
- 2 spsk Løgismose olivenolie
- salt
- Grønkålssalat
- 100 grønkål
- 100 g julesalat – også kaldet endive
- 50 g valnødder
- 1 appelsin
- 4 figner
- 1 æbler
- En gavmild portion Løgismose balsamico glace
- salt
Sådan gør du
Andebryst
Step 1. Forvarm ovnen til 200 °C varmluft.
Step 2. Rids fine tern i fedtet. Pas på ikke at skære ned i kødet.
Step 3. Læg fedtsiden nedad på en kold pande, og tænd varmen på middel varme.
Step 4. Steg til fedtet bliver lysebrunt, og vend. Steg til kødsiden bliver lysebrun.
Step 5. Krydr godt med salt, og læg i et ildfast fad med krydderurter og knust hvidløg. Hæld andefedtet fra panden henover.
Step 6. Sæt i ovnen i 8-12 minutter (afhængigt af størrelsen), og lad derefter trække 5-10 minutter. Kernetemperaturen skal være 60-63 °C.
Step 7. Skær andebrysterne ud i ønsket størrelse umiddelbart før servering
Pommes Anna
Step 1. Skræl kartofler, og skær i helt tynde skiver. Gerne på mandolinjern.
Step 2. Smelt smørret, og smør et ildfast fad med en pensel.
Step 3. Fordel et lag kartoffelskiver, pensl med smør, drys lidt salt og læg lidt salvieblade rundt omkring. Gentag dette, til du har brugt kartoflerne. Pas på med at salte for meget, da hvert lag bliver krydret.
Step 4. Kartoflerne skal bages under pres. Dette gøres f.eks. ved at lægge et stykke bagepapir henover og stille et andet ildfast fad ovenpå.
Step 5. Stil kartoflerne i en forvarmet ovn på 180 °C og bag ca. 1 times tid, til kartoflerne er møre.
Step 6. Køl kartoflerne af i køleskabet indtil de skal anvendes.
Step 7. Skær kartoflerne i ønsket størrelse, og steg på en pande i olie og smør.
Grønkålssalat
Step 1. Sæt en gryde med godt saltet vand til at koge.
Step 2. Rist valnødder på en tør pande, og sæt til afkøling.
Step 3. Pluk stokken af grønkål. Blanchér grønkål i det kogende vand, køl efterfølgende straks af i koldt vand og tør bladene godt af.
Step 4. Skær grove stykker af endive, del fignerne i både og skær fileter af appelsin.
Step 5. Skær kernerne fra æblerne, og skær i tern eller små både.
Step 6. Vend det hele i en stor skål, og anret luftigt på et fad. Top med Løgismose balsamico glace eller anden tyktflydende balsamico.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...