5/4/2024
|
Magasin 2 2024
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Lav pesto af brændenælder. De er nemlig ikke bare ukrudt, når de vokser vildt i skove og haver. Urten kan med sin mildhed og krydrerede karaktér f.eks. erstatte basilikum eller rucola i pesto.
Løgismose kyllingesteak er udbenet lår af vores fritlevende Løgismose kylling, marineret i citron og timian og den nemme vej til saftig og smagfuld kylling.
Ingredienser
- Kylling & grønt
- 1 pakke Løgismose kyllingesteak
- 400 g broccolini eller grønne asparges
- ½ tsk groft salt
- 1 spsk olivenolie
- Pesto
- 30 g basilikum, rucola eller friske brændenældeskud
- 30 g pinjekerner
- 30 g parmigiano reggiano
- 50 g olivenolie
- 1 nip salt
- 10 g citronsaft
- ½ fed hvidløg
- Mascarponecreme
- 150 g mascarpone
- ½ tsk rosapeber
- 1 citron skal heraf
- fint salt efter smag
Sådan gør du
Pesto
Step 1. Læg brændenælder i koldt vand i 30 min. og blanchér dem efterfølgende i letsaltet vand i 30 sekunder. Køl af i koldt vand.
Step 2. Klem brændenælderne fri for vand – nu brænder de ikke længere.
Step 3. Blend brændenælder, pinjekerner, parmesan, olivenolie, fint salt, citronsaft, hvidløg og smag til med salt.
Mascarponecreme
Step 1. Bland mascarpone, knust rosa peber og citronskal godt sammen. Smag til med salt og fyld i sprøjtepose.
Kylling & asparges
Step 1. Skyl og knæk bunden af asparges.
Step 2. Krydr kyllingesteaks med groft salt og læg på en varm grill.
Step 3. Steg kyllingen primært på skindsiden til kernetemperatur på 76 °C. Hold øje og vend indimellem. Lad stege i 15-20 min.
Step 4. Lad kyllingen trække i fem min.
Step 5. Krydr asparges med olivenolie og groft salt, mens kyllingen trækker. Grill asparges i 2-3 min., til de har fået pæne mærker.
Servering
Step 1. Del asparges på midten og skær kyllingen i skiver.
Step 2. Fordel skiftevis asparges og kylling på et fad, gerne lidt luftigt.
Step 3. Sprøjt dutter af mascarponecreme og fordel klatter af brændenældepesto rundt på tallerkenen. Afslut med grønne urter.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...