Sprøde hønseæg med hestebønner og høost
Ingredienser
- 4 stk æg
- 2 l vand
- 1 dl lagereddike
- 50 g Løgismose hvedemel
- 1 stk sammenpisket æg
- 100 g istandgjorte hestebønner
- 20 g Løgismose smør
- 1 stk skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 100 g høost eller anden salt ost
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Slå æggene ud i hver sin kop eller skål. Kog 2 liter vand sammen med eddiken og pocher æggene et ad gangen i 3-4 minutter. Pisk med et piskeris vandet i bevægelse, så der dannes en spiral i midten, inden du forsigtigt vender hvert æg ud i vandet. På denne måde samler hviden sig omkring blommen. Læg æggene i isvand efterhånden, som de er færdige. Tag æggene op med en hulske og dup dem let med køkkenrulle, inden de paneres i denne rækkefølge; mel, sammenpisket æg og rasp.
Step 2.
Varm olien op til 170-180 grader, eller til den begynder at syde omkring en tændstik, og friter æggene i ca. 20 sekunder. I mellemtiden lunes hestebønnerne i lidt smør sammen med finthakket skalotteløg og hvidløg. Smag til med salt og peber og server straks.
Step 3.
Anret hestebønner og æg på tallerkner og riv Knas-osten over retten i rigelige mængder.
Andre forslag
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...