Sprød grønkålssalat
Ingredienser
- Dressing
- 1½ spsk kraftig sennep evt. grov
- ¼ dl æbleeddike
- 1 dl rapsolie
- 1 stk finthakket skalotteløg
- Salt og friskkværnet peber
- Citron
- Salat
- 300 g grønkålsblade
- 20 g kørvel
- 3 stk gode syrlige æbler
- Citronsaft
- 1½ stk skalotteløg
- 75 g tørrede tranebær
- En smule peberrod , friskhøvlet
Sådan gør du
Dressing
Step 1. Bland alle ingredienserne sammen ,og smag til med salt, peber og citron. Dressingen må gerne have lidt syrlig kant.
Salat
Step 1. Riv, eller skær grønkålen ud i fine stykker. Pluk kørvel til mindre blade.
Step 2. Skræl æblerne, skær kernehuset ud, og skær resten i tern. Hæld lidt citronsaft over, drys med salt og lad det stå i ca. 1 minut.
Step 3. Skær fine skiver af løget, og pl dem ud til ringe.
Step 4. Vend det hele sammen, og bland med dressingen. Pynt salaten med tranebær og friskhøvlet peberrod.
Tip
Servér til klassisk julemiddag.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...