1/4/2020
|
Magasin 2 2020
Spaghetti vongole
Som på en sommerdag på den italienske lido; solmodne tomater, spaghetti kogt al dente, god jomfruolivenolie, et net hjertemuslinger og et køligt glas rosé – så synes tilværelsen svær at slå.
Ingredienser
- 500 g spaghetti tørret
- 2 kg hjertemuslinger
- 5 store tomater søde og solmodne
- 3 skalotteløg fintsnittede
- 1 økologisk citron saft og skal herfra
- ½ dl Løgismose olivenolie
- En håndfuld bredbladet persille grofthakket
Sådan gør du
Muslinger
Step 1. Rens hjertemuslingerne. Det gøres lettest ved, at du fylder håndvasken eller en skål med ’havvand’ (en blanding af vand og salt), og kommer hjertemuslinger i et par timer eller natten over. På den måde vil muslingerne spytte alt det sand ud, de indeholder, ud.
Step 2. Skyl muslingerne grundigt og kassér beskadigede muslinger, når de er færdige med ’udrensning’.
Tomater
Step 1. Sæt en stor gryde over med vand og godt med salt.
Step 2. Blanchér tomaterne i 30 sekunder, når vandet koger. Køl dem af i koldt vand.
Step 3. Tag skindet af tomaterne. Skær dem i kvarte, fjern saft og kerner og skær til sidst i tern.
Samling
Step 1. Snit hvidløg og skalotteløg fint og sautér i en bradepande med olivenolie.
Step 2. Tilsæt citronskal- og saft og tomater, sautér og kog sammen i 3-5 min.
Step 3. Kog spaghettien i gryden med vand efter anvisning på pakken.
Step 4. Damp hjertemuslingerne færdige i bradepanden med tomat og løg under låg i 3-4 min., til muslingerne er åbne, når der er 7 minutter tilbage af spaghettiens kogetid. Kassér de lukkede.
Step 5. Tilsæt spaghetti og bredbladet persille til bradepanden og vend det hele rundt.
Step 6. Smag til med salt og peber, men pas på at du ikke oversalter, da muslingerne i forvejen er salte. Servér straks på et smukt, stort fad.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...