1/6/2021
|
Magasin 5 2021
Spaghetti Puttanesca
Napolitansk pastaklassiker med masser af umami fra både tomater, kapers, oliven og ansjoser. Har du først prøvet retten, som både er nem og uhyr velsmagende, er vi sikre på det bliver en vanedannende hverdagsklassiker.
Til retten anbefaler vores sommelier Barbera d'Alba fra Renato Fenocchio med dybde, sødmefyldt frugt og pikante krydderier.
Ingredienser
- Tomatsauce
- 2 dåser flåede eller hakkede tomater i den bedste kvalitet, du kan finde
- 2 stk hakkede skalotteløg
- 2 fed hakket hvidløg
- 1 tsk tørret chili
- 1 dl god olivenolie
- Derudover
- 400 g tørret spaghetti
- 8 ansjosfileter
- 1 håndfuld basilikum
- 1 håndfuld persille
- 100 g oliven
- 50 g kapers
- 50 g pecorino
Sådan gør du
Step 1
Bag flåede tomater, skalotteløg, hvidløg chili og olivenolie i et ildfast fad ved 140 °C i 5 timer. (Lav den gerne dagen før eller en stor portion, så du har til andre retter. Den holder sig fremragende på køl og bliver kun bedre af at stå et par dage)
Step 2
Kog spaghetti i letsaltet vand, efter anvisning på pakken.
Step 3
Varm tomatsaucen mens spaghettien koger, på en stor pande. Tilsæt finthakkede ansjoser, oliven og kapers. Når spaghettien er al dente tilsættes den på panden med tomatsaucen sammen med lidt af kogevandet. Lad spaghettien opsuge saucen og tilsæt grofthakket persille og basilikum lige inden servering.
Step 4
Server på et stort fad, ”family style”, og riv rigelige mængder pecorino over.
Tip
Direkte oversat fra italiensk betyder Spaghetti Puttanesca “luderens spaghetti”. Der er flere bud på, hvordan netop dette navn er opstået på den skønne napolitanske pastaklassiker, og opfordring hermed videregivet til at lade en google-søgning stå for underholdningen en kedelig stund – der er adskillige spændende sagn om navnets oprindelse.
Andre forslag
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...