Spaghetti carbonara
Pasta carbonara er en italiensk klassiker, som menes at have sin oprindelse i Rom fra midten af det 20. århundrede. Det er en lynhurtig, men ikke desto mindre, vanvittigt velsmagende pastaret. Sørg derfor for, at dine gæster sidder klar ved bordet, når du går i gang, retten skal nemlig spises med det samme den kommer af panden.
Ingredienser
- 500 g spaghetti
- 300 g pancetta , bacon eller guanciale
- 1 stk skalotteløg , finthakket
- 4 stk hele æg
- 2 stk æggeblommer
- 150 g parmesan eller pecorino, fintrevet
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Kog pastaen i saltet vand. Imens den koger skæres det valgte kødstykke i små tern, det ristes sprødt på en pande, tilsæt løg og skru ned for varmen.
Step 2.
Pisk æggene og vend dem sammen med rigeligt peber og osten.
Step 3.
Pastaen drænes i et dørslag, sluk for panden og kom pastaen på panden. Vend det godt sammen og tilsæt æggemassen, så snart det hele er vendt sammen hældes carbonaraen på et fad og serveres, med friskrevet ost på toppen.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...