30/6/2020
|
Magasin 4 2020
Souvlaki af lam
Souvlaki er græsk fastfood og betyder spyd på græsk. Hemmeligheden bag god souvlaki ligger dels i marinanden, dels i solmodne grøntsager og mørt kød uden sener. Souvlaki er et oplagt indslag på grillen, og som helt sikkert vil bringe minder fra Grækenland – især hvis de serveres med god, græsk salat og én (eller flere) af de græske rødvine vi her præsenterer.
Ingredienser
- Souvlaki af lam
- 600 g skært lammekød , (uden sener eller fedt), gerne lammefilet- eller mørbrad
- 1 squash , skåret i trekanter
- 1 peberfrugt , skåret i trekanter
- 2 rødløg , skåret i trekanter
- 1 aubergine , i tynde skiver
- basilikum , en håndfuld store blade
- Marinade
- ½ dl olivenolie
- Skrællen af en halv økologisk citron
- Timian , finthakket
- Rosmarin , finthakket
- Salvie , finthakket
- 1 fed hvidløg , finthakket
- 1 cm rød chili
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1. Rør marinaden sammen. Skær lammekødet i tern.
Step 2. Drys aubergine-skiverne med salt og lad dem trække og blive bløde i 30 minutter.
Step 3. Kom løg, peberfrugt, squash og lammekød i marinaden og lad det marinere, mens auberginen trækker med salten.
Step 4. Læg spyddene i blød i kold vand, så de ikke brænder sorte på grillen.
Step 5. Stik alle ingredienser skiftevis på de fugtige spyd, inkl. de store basilikumblade.
Step 6. Steg spyddene på grillen 2-3 minutter på hver side. Servér souvlaki med puré af favabeans, tzatziki eller græsk salat.
Andre forslag
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...