5/7/2024
|
Magasin 4 2024
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten er fransk skinke og ost og skiver af velbagt surdejsbrød smurt med hjemmelavet bechamel, der gratinerer i ovnen.
Nyd den klassiske, franske toast som luksusmorgenmad i sommerferien, som en god frokost mens I ser Tour de France i sommerhuset eller campingvognen eller som nem aftensmad efter en hel dag på stranden.
Ingredienser
- 4 skiver godt surdejsbrød
- 8 skiver kogt, fransk skinke
- 150 g Comté , Emmentaler eller din yndlingsost
- Bechamel
- 12 g Løgismose smør
- 12 g hvedemel
- 1 dl Løgismose sødmælk
- 1 nip salt
- ½ tsk dijonsennep
Sådan gør du
Bechamel
Step 1. Smelt smør i en lille gryde på mellem varme, tilsæt mel og rør lidt rundt. Lad stå på varmen med jævnlig omrøring i et par minutter. Pas på det ikke brænder på.
Step 2. Tilsæt mælk under omrøring og pisk til melet ikke længere klumper. Tilsæt salt og sennep og kog i et par minutter. Opbevar på køl til brug.
Toast
Step 1. Skær fire pæne skiver af brødet. Læg et par skiver skinke og godt med revet ost herpå og afslut med. Smør toppen med bechamelsaucen.
Bag I forvarmet ovn ved 200 °C, til den er lysebrun på toppen. Det tager ca. 10 min.
Tip
Ønsker du at sætte tænderne i en Croque Madame? Tilføj blot et spejlæg på toppen, når toasten er færdigtilberedt i ovnen.
Tip
Kan du ikke finde emmenthaler eller har du en anden yndlingsost, kan du sagtens udskifte osten.
Tip
Som frokost eller aftenmåltid, servér da gerne en grøn salat med vinaigrette af olie, hvidvinseddike, citron og dijonsennep til.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...