Skyrmousse
Med solbærsorbet og syltede solbær
Ingredienser
- Syltede solbær
- 100 g solbær , evt. fra frost
- 25 g rørsukker
- Skyrmousse
- 1 dl Løgismose piskefløde
- 2 blade husblas
- 30 g sukker
- 40 g brun farin
- 250 g Løgismose skyr naturel
- Solbærsorbet
- 250 g solbærpuré (250 g solbær, 25 g sukker)
- 90 g sukker
- 25 g glukose
- 1¼ l vand
- 1 blad husblas
- Tilbehør
- Lidt citronmelisse
Sådan gør du
Syltede solbær
Step 1. Drys rørsukker over bærrene og lad dem stå på køkkenbordet til dagen efter.
Skyrmousse
Step 1. Pisk 1 dl fløde til en let skum og stil til side. Udblød husblassen i koldt vand og klem den fri for overskydende vand. Opløs sukker og farin i den resterende fløde i en kasserolle ved svag varme og rør den udblødte husblas ud heri. Vend skyren i sukkerblandingen og vend hurtigt derefter flødeskummen i.
Step 2. Fordel moussen i 4 dybe skåle og stil på køl, til moussen har sat sig.
Solbærsorbet
Step 1. Start med at lave solbærpuréen. Skyl og rens bærrene. Kog bær og sukker op og tilsæt derefter 2 tsk vand for at få gang i processen. Lad bærrene koge i ca. 5 minutter ved svag varme. Blend herefter med en stavblender og sigt puréen over i en gryde.
Step 2. Udblød husblasen i koldt vand i ca. 5 minutter. Kom alle øvrige ingredienser i gryden og giv det et opkog. Tag gryden af blusset, klem husblasen fri for vand og rør den i gryden med solbærrene. Afkøl og kør derefter blandingen på ismaskine eller frys den i en skål i fryseren. Rør jævnligt i isen.
Step 3. Tag moussen fra køl og anret en kugle sorbet på hver. Pynt med syltede bær og et par blade citronmelisse.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...