Skovdue i rødvin
Med solbær, morkler og brændte løg. Due hører til kategorien fjervildt, men med sin udprægede jernagtige smag og ekstreme karakter, bør den matches anderledes med vin end eksempelvis vagtel og fasan.
Ingredienser
- 4 stk flåede og rensede skovduer
- 4 dl rødvin , gerne den, der serveres til retten
- 2 dl kraftig hønsesky
- 3 dl demi glace
- 2 spsk Løgismose smør
- 2 fed hvidløg
- 100 g udblødte tørrede morkler
- 4 stk hele løg
- Lidt timian
- Lidt rosmarin
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Ordn duerne ved at skære lår og bryst fra benet.
Step 2.
Brun lår og brystkød godt af i smør i en gryde og tag det op.
Step 3.
Pil og halvér løgene og steg dem i samme gryde på skærefladen, til de er mørkebrune. Svits morkler og hvidløg – stadig i samme gryde – tilsæt rødvin og lad blandingen reducere helt ned, til der næsten ikke er nogen væske tilbage.
Step 4.
Tilsæt hønsesky, demi glace, timian, rosmarin og de brunede lår og lad det hele simre ved svag varme i ca. 30 minutter eller til lårene er helt møre. Tilsæt de brunede halve løg og brystkødet og kog retten op.
Step 5.
Læg et låg på gryden, sluk for varmen, tag gryden af kogepladen og lad retten trække 10-12 minutter.
Step 6.
Smag til med salt og peber og drys med solbær lige inden servering.
Tip
Servér for eksempel retten med kogte, pillede kartofler og ristede skovsvampe.
Andre forslag
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...