31/3/2022
|
Magasin 2 2022
Silkeblød omelet med tre slags ost
Ingredienser
- 3 stk økologiske æg (køb friske æg i butikken på Nordre Toldbod)
- 50 g blandet, revet ost f.eks. Gruyère, Emmentaler og Parmesan
- 20 g Løgismose smør
- 1 spsk finthakket purløg
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Slå æggene ud i en skål. Pisk dem let sammen, ikke for meget, og smag til med salt og peber.
Step 2.
Varm en pande, gerne med slip let belægning, tilsæt smør og lad det bruse op (pas på, at varmen ikke er for kraftig). Tilsæt æggemassen. Rør den forsigtig rundt med en gaffel, til den begynder at sætte sig.
Step 3.
Tilsæt 2/3 af osten på omeletten. Bank på panden med en knyttet hånd, så omeletten samler sig i den ene ende af panden. Fold herefter omeletten med en spatel eller dejskraber og vend den ud på et viskestykke, så den ligger i en aflang cigarform. Rul den i viskestykket for at stramme den op.
Step 4.
Anret på en aflang tallerken med resten af osten og finthakket purløg.
Tip
Sørg for, at æggene er let flydende, når omeletten rulles, så den ikke bliver tør!
Andre forslag
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Hjemmelavet granola med karamelsirup, kokos og nødder
Der findes et væld af granolaopskrifter – i vores version erstatter vi honning med saltkaramelsir...
Karamelliseret ananas
Hvem vil ikke gerne starte dagen med Piña Colada?
Nydt på Løgismose økologiske kokosskyr m...
Mælkemarmelade med havsalt
Dulche de leche eller mælkemarmelade – om du vælger den latinamerikanske eller danske betegnelse ...
Bircher müsli
Bircher müsli, kold grød, overnight oats eller den velsmagende start på dagen – kært barn har man...