30/11/2019
|
Magasin 9 2019
Sashi-oksekød fra Freygaard, svamperagout og trøffelsauce
Hvad end du er til kød eller fisk, har vi et bud på hovedretten til din nytårsaft. Her får du opskriften på oksekød ned svamperagout, trøffelsauce, let syltet rødbede og jordskokkekompot
Ingredienser
- 4 bøffer af din fortrukne udskæring
- Svamperagout
- 500 g blandede svampe renset og skåret i mindre stykker
- 100 g tørrede karl johan svampe udblødt og hakket
- 100 g skalotteløg hakket
- 1 fed hvidløg knust
- 150 ml oksefond
- Lidt vindruekerneolie
- 50 g persille
- Trøffelsauce
- 1 demi glace eller oksefond
- 5 dl rødvin
- 1 pillede løg hakket
- 1 bundt timian
- 100 g Løgismose smør
- 1 glas trøffelsalsa
- Syltet rødbede
- 2 aflange rødbeder skrællet
- Lidt æblecidereddike
- Jordskokkekompot
- 600 g jordskokker skrællet
- 100 g Løgismose smør
- 50 g skalotteløg i tern
- 5 kviste timian
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1. Kød steges efter præference
Svamperagout
Step 1. Steg løg og hvidløg i lidt olie ved middel varme. Tilsæt svampene, når det begynder at få lidt farve og skru lidt op for varmen. Steg svampene godt igennem, det må godt få god farve.
Step 2. Tilsæt fonden og reducér ind til det sætter sig på svampene. Tilsæt persille og smag til med salt og peber.
Syltet rødbede
Step 1. Skær rødbeden til ‘spaghetti’ med et mandolinjern eller grønsagsskærer – der findes flere modeller.
Step 2. Skyl rødbede-strimlerne hurtigt, dræn dem og gem dem i en frysepose.
Step 3. Skyl rødbede-strimlerne hurtigt, dræn dem og gem dem i en frysepose.
Jordskokkekompot
Step 1. Kog jordskokkerne til de er helt møre. Smelt smørret og sautér løg og timian. Fjern timian, knus jordskokkerne let i smørret og smag til med salt og peber.
Trøffesauce
Step 1. Svits løg og timian i lidt smør, tilsæt rødvin og reducér ind til det er næsten væk.
Step 2. Tilsæt derefter fond og reducér ind til det halve, sigt løg og timian fra, smag til med trøffelsalsa, varm saucen op og pisk smørret i.
Anretning
Step 1. Anrét på en tallerken. Placér kødet nederst med svampekompot ovenpå og et par skefulde trøffelsauce. Top med de ne strimler af rødbede. Servér jordskokkekompotten a pàrt.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...