Saltimbocca med fattigmandsasparges
Ingredienser
- Kødet
- 8 skiver kalvefilet a ca. 80 g
- 8 skiver lufttørret skinke
- 8 stk salvieblade
- 8 stk tandstikker
- 100 g Løgismose smør
- 2 spsk vindruekerneolie
- 4 dl hvidvin
- Salt og friskkværnet peber
- Fattigmandsasparges
- 500 g Skorzonerrødder
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 spsk vindruekerneolie
- 1 håndfuld kantereller
- 1 håndfuld trompetsvampe
- 1 stk finthakket skalotteløg
- 1 håndfuld finthakket persille
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Kødet
Step 1. Giv kødet et let tryk med håndfladen, så det flader lidt ud. Læg en skive skinke og et salvieblad oven på kødet. Luk kødet omkring bladet med en tandstik og krydr godt med salt og peber. Varm smør og olie i en gryde og steg, til det får en fin gylden overflade på alle sider. Hæld vin på og lad den koge ind til 1⁄3 og monter med smør.
Fattigmandsasparges
Step 1. Skær top og bund af rødderne og skrub dem grundigt med den grove side af en køkkensvamp. Snit skorzonerrødderne i aflange skiver og blancher dem i en gryde med letsaltet vand i et par minutter. Læg dem straks herefter i isvand. Dup rødderne tørre på et viskestykke. Kom smør og olie på en varm pande og rist rødderne og de rengjorte svampe, til de er flotte og gyldne. Krydr med skalotteløg og persille. Smag til med salt og peber.
Step 2. Anret skorzonerødderne og svampene på lune tallerkner og læg kødet ovenpå. Pynt evt. til sidst med skovsyreblade og blomster.
Andre forslag
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...