1/4/2025
|
Magasin 1 2025
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold i. Når tiden er til spæde salater, radiser, bælgede ærter og friske krydderurter er alt, du behøver til dine grøntsager en mormordressing med fløde, citron, sukker og fynsk rygeost.
Servér salaten til meunièrestegt fisk eller grillet kylling.
Løgismose fynsk rygeost er lavet på sødmælk fra fritgående køer og fremstillet på Løgismose Mejeri, hvor friskosten ryges over havrehalm – resultatet er en mild, dyb og frisk rygeost.
Ingredienser
- Salat
- 1 hoved krølsalat eller andre fyldige salater
- 5 radiser
- Lidt frisk dild (plukket eller hakket)
- Dressing
- ½ dl Løgismose sødmælksrygeost
- ½ dl Løgismose piskefløde 38%
- ½ dl Løgismose sødmælk
- 1 spsk sukker
- 2 spsk citronsaft og lidt citronskal
- 1 tsk salt
Sådan gør du
Step 1
Rør rygeost lind med mælk og fløde. Smag til med sukker, salt og citronsaft. Spæd til med en anelse mere mælk, hvis konsistensen er lidt for tyk.
Step 2
Bræk salaten groft, skær radiser i tynde skiver og pluk dild.
Step 3
Vend salaten sammen umiddelbart inden servering og hæld dressingen henover.
Andre forslag
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...