1/4/2020
|
Magasin 2 2022
Salade Niçoise
Opskriften har vi frem fra et af de gamle vinklub-magasiner fra 1998. Måske det bedste bud på Salade Niçoise, hvor udviklingen for Løgismose butik på Nordre Toldbod i 1990’erne fint afspejles i ingredienslisten. Med andre ord en Salade Niçoise med råvarer i en sådan kvalitet, de har fået lov at blive vores sortiment i mange, mange år!
I glasset anbefaler vores sommelier en af de smukke lyserøde vine fra Domaine Gavoty.
Ingredienser
- Salat
- 1 bakke vagtelæg
- 1 stk stort salathoved
- 2 stk store bøftomater
- 1 stk rødløg , gerne sorten Roscoff
- 1 glas tun , Maruzzella
- 1 glas ansjoser , Maruzzella
- Dressing
- 6 spsk god olivenolie
- 3 tsk sherryeddike , Emilio Lustau
- Citronsaft
- Salt og friskkværnet peber
- Pynt
- Lidt krydderurter , f.eks. kørvel, brøndkarse eller rød skovsyre
- Brød
Sådan gør du
Step 1
Kog vagtelæggene smilende i 3 min. Køl dem hurtigt ned, og pil derefter.
Step 2
Pisk en dressing af olivenolie og sherryeddike, smagt til med salt, peber og citronsaft.
Step 3
Skyl, rens og udskær salat, tomater og rødløg. Anret med tun, oliven og vagtelæg på et smukt stort fad.
Step 4
Dryp med dressingen, og anret til sidst ansjoserne på toppen.
Tip
Spis med rigtig godt brød – mere olivenolie og nyd et køligt glas Gavoty til.
Tip
Du finder alle ingredienserne til Salade Niçoise hos Løgismose, Nordre Toldbod.
Andre forslag
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...