31/1/2021
|
Magasin 1 2021
Saftige gratinerede knivmuslinger
Alt er bare lidt større i Amerika. Det gælder også, når man taler knivmuslinger, men grundet samhandlen mellem Europa og USA har vi i Danmark siden slutningen af 1970’erne kunnet finde store amerikanske knivmuslinger bl.a. i Vadehavet, Limfjorden og Kattegat. Muslingerne er kommet hertil med den amerikanske handelsflåde, ganske utilsigtet, medbragt i skibenes ballasttanke. Tak for det!
Ingredienser
- 2 kg knivmuslinger
- 250 g blødt Løgismose smør
- ½ bundt finthakket bredbladet persille
- 50 g fintrevet parmesan eller anden fast ost
- 2 fed hvidløg
- Skal af 1 økologisk citron
- 2 skiver daggammelt hvedebrød
Sådan gør du
Step 1.
Tjek om muslingerne er levende ved at give dem et tryk. Kassér de muslinger, som ikke reagerer på dette, ved at lukke sig helt sammen. Udvand muslingerne i koldt vand i ca. 1 time. Læg dem herefter på et fad, der kan gå i fryseren og frys dem i ca. 2 timer.
Step 2.
Pisk smørret, så det bliver lyst og luftig. Vend herefter parmesan, hvidløg og persille i og smag til med fintrevet citronskal. Riv brødet på den grove side af rivejernet eller kør det på blenderen. Rist brødkrummerne sprøde på en tør pande. Blend de sprøde brødkrummer sammen med gratineringssmørret i en blender, til det hele er blandet godt sammen.
Step 3.
Tag fadet med muslinger ud af fryseren. Åbn hver musling, men ikke mere end, at den stadig hænger sammen. Læg dem i en bradepande eller et ildfast fad og fordel gratineringssmørret oven på muslingerne. Tænd grillen i ovnen og sæt muslingerne ind under grillen og lad dem gratinere, til de er flot gyldne.
Step 4.
Servér muslingerne med en god blandet salat og et par skiver brød, som kan dyppes i den overskydende væske fra muslingerne.
Tip
De gratinerede knivmuslinger er et strålende match til de ungarske vine, hvor de kødfulde muslinger og den salte gratinering giver fint modspil til vinene!
Andre forslag
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...